spaanse feestdagen 2019

Spaanse Feestdagen 2019

  • 7

BLOG: Spaanse feestdagen 2019 (die gevierd worden in Andalusië) en hoe ze gevierd worden.

Spanje heeft veel feestdagen gedurende het jaar, vaak eeuwenoude tradities en feesten. Hier een opsomming van de Spaanse feestdagen 2019.

1 januari: Nieuwjaarsdag. Na het eten van 12 druiven op 31 december om middernacht en het drinken van veel cava, is het vandaag de dag voor rust en herstel. Misschien een mooie fietstocht langs het strand om aan die gezonde nieuwjaarsresoluties te beginnen?

6 januari: De drie koningen. De spannendste nationale feestdag Spanje van het jaar voor kinderen! Tijdens de nacht van 5 op 6 januari komen de drie koningen uit het oosten en brengen ze geschenken, terwijl de kinderen slapen. De meeste steden en dorpen hebben een optocht op 5 januari de avond voor de drie koningen, wat heel leuk is om naar te kijken. Het snoep wordt in de menigte geslingerd en alle kinderen maken een snoekduik naar de grond om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen.

https://www.diariosur.es/malaga-capital/cabalgata-reyes-magos-20180105213322-nt.html

28 februari: De dag van Andalusië. Spanje bestaat uit 17 autonome regio´s, elk met een eigen regering. Andalusië werd een autonome regio op 28 februari 1980. De meeste steden en dorpen zullen een burgerceremonie houden met het zingen van het Andalusische volkslied en de Andalusische groene met witte vlag buiten hangen. Deze Spaanse nationale feestdag valt normaal gesproken in Semana Blanca (witte week), een schoolvakantie van een week waarin traditionele families gingen skiën.

18 april: Heilige Donderdag / Witte Donderdag (Jueves Santo) en 19 april: Goede Vrijdag (Viernes Santo) zijn de twee belangrijkste dagen van de Heilige Week (Semana Santa). Paasmaandag is slechts een officiële nationale feestdag Spanje in een paar regio’s.

Dagelijkse processies vinden plaats in de Paasweek, dit jaar vanaf 14 april; Palmzondag (Domingo de Ramos). Op de Heilige Donderdag en de Goede Vrijdag zijn er acht processies op elk van deze twee dagen, dus waar je ook bent in de stad, je kunt gegarandeerd ergens een processie zien!

Pasen in Málaga als een local!

1 mei: Internationale dag van de arbeiders. Net als in veel andere landen wordt deze dag gekenmerkt door marsen en demonstraties van vakbonden en arbeiders om hun rechten te verdedigen.

12 oktober: De Spaanse nationale feestdag, oftewel de dag van Columbus/ de Hispanic dag. Zoals het oorspronkelijk begon om de ontdekking van de Amerikas door Columbus te markeren, hoewel deze laatste namen tegenwoordig als politiek incorrect worden gezien. Deze dag wordt gekenmerkt door een militaire parade in de hoofdstad van het land, bijgewoond door de koninklijke familie en de meeste leiders van de federale en regionale overheden.

1 november: All Saints Day oftewel De dag van de doden.De meest winstgevende dag voor bloemisten in Spanje! Traditioneel is dit een dag waarop familieleden naar het kerkhof gaan om de graven van hun overleden geliefden schoon te maken, bloemen te regelen en hun respect te betuigen.

6 december: Dag van de Grondwet. Deze feestdag herdenkt de dag dat Spanje een constitutionele monarchie werd na een referendum in 1978, toen de meerderheid van de Spanjaarden de nieuwe grondwet goedkeurde na het leven onder de dictatuur van Franco van 1939-1975.

8 december: Dag van de onbevlekte ontvangenis. Deze feestdag, samen met de Dag van de Grondwet, is algemeen bekend als de “puente” van december (de brug) als mensen extra dagen vrij nemen om een ‘brug’ te maken om de twee feestdagen te verbinden voor een extra – lang weekend of zelfs een week vakantie.

25 december: Kerstdag. Waarschijnlijk een van de rustigste Spaanse nationale feestdag van het jaar. De meeste bars en bedrijven zijn gesloten, dus plan een ontspannen dag met het gezin of maak een fietstocht langs het strand. (LINK NAAR ONZE KERSTMIS VIDEO)

26 december: Tweede Kerstdag. Is slechts een officiële nationale feestdag Spanje in een paar regio’s – Andalusië is helaas niet één van hen.

28 december: het is geen officiële nationale feestdag Spanje, maar we vinden het een vermelding waard – El Día de los Inocentes / De dag van de onschuldigen – eigenlijk zoals de Britse April Fool’s Day (1 April) – wanneer mensen grapjes met elkaar uithalen. Dit kan verklaren waarom je vreemde dingen zoals valse hondenpoep en plastic kakkerlakken kunt zien op sommige kraampjes op de kerstmarkten!

Naast al deze feestdagen in Spanje zijn er tal andere festivals en beurzen gedurende het hele jaar die op niet-officiële feestdagen plaatsvinden.

AUTHOR

Marketing Manager

All stories by: Marketing Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published.