fietsroute langs kust Malaga

Een ontspannen fietsroute langs de kust van Málaga

  • 43

Toe aan een ontspannen fietsroute na een dag cultuur snuiven in het centrum? Met deze tocht kun je gedachtes uitschakelen en gewoon genieten van de frisse zeebries aan de kust.

Vanuit de haven van Málaga fiets je om de vuurtoren heen langs het strand. Zolang je de promenade blijft volgen kom je na ongeveer 3 kilometer uit bij de eerste highlight van deze route: El Balneario. Een prachtig oud badhuis, omgetoverd tot lokaal visrestaurant. In het weekend wordt hier live muziek gespeeld en geniet je hier van een prachtige zonsondergang.

Fiets verder over het fietspad. Na minder dan 50 meter stopt dit fietspad en ga je verder over de stoep. Zodra je kunt, sla je rechtsaf en fiets je zo de eerste authentieke visserswijk van Málaga in: Pedregalejo. Een  mooie lokatie voor een eerste stop oop de fietsroute.

Dit wijkje was ooit een arme visserswijk. Tegenwoordig is het een hip gedeelte van Málaga waar je naast de traditionele verse vis van de barbecues ook de beste hamburgers van Málaga kunt vinden (La Calle Pedregalejo). Na werktijd is dit onder de locals een hotspot om de bekende ´copa´ te drinken. Een mega glas Gin & Tonic of een ander mix drankje.

fiets langs het strand

fietsen langs de kust

Fiets verder langs de kustlijn. De wijk Pedregalejo loopt vanzelf over in een nog iets minder populair visserswijkje genaamd El Palo. Aan het einde van dit wijkje vind je ´El Tintero´. Misschien wel het bekendste restaurant van Málaga. Obers lopen hier rond met allerlei lekkere gerechtjes op een groot dienblad. Zodra je iets ziet wat je lekker lijkt, geef je een gil. De ober zet het bord op je tafel. Het aantal lege bordjes is het aan het einde van je bezoek de rekening. De gerechtjes bestaan vooral uit lokale vis.

Je kunt nog een flink stuk verder fietsen langs de kust als je eenmaal bij de grote cement fabriek bent aangekomen. Je fietst hier omhoog en een klein stukje aan de binnenkant van de vangrail.  Vervolgens kun je verder fietsen langs de kustlijn langs plaatsjes als Rincon de la Victoria en Torre de Benalgabon.

Een heerlijke route voor een ontspannen dag net buiten het centrum van Málaga. Een fiets huren?

Leave a Reply

Your email address will not be published.