carnaval spanje 2019

CARNAVAL SPANJE 2019 – MALAGA

 • 1

Carnaval Spanje 2019

Het woord Carnaval komt van het woord ‘carne’ wat vlees betekent. Gewoonlijk wordt Carnaval in de Spaanstalige landen gevierd de week vóór de Vastentijd – de veertig dagen voor Pasen wanneer christenen traditioneel bepaalde ‘geneugten van het vlees’ opgeven. Daarom wordt Carnaval geassocieerd met een periode waarin alles mag en feesten centraal staat. Carnaval-tradities in heel Spanje verschillen, afhankelijk van de regio. In het zuiden is vooral het Carnaval van Cadiz beroemd met Málaga, de laatste jaren, op de Carnaval-bandwagen die een vergelijkbare versie biedt van die in Cadiz.

In het zuiden, zeker in Cadiz wordt Carnaval groots gevierd, maar ook in Málaga is de afgelopen jaren ook populairder geworden!

De meest typerende traditie tijdens Carnaval in Malaga en Cadiz zijn de ‘chirigotas’, groepen zangers die door de stad originele liedjes zingen, doorgaans dragen ze allemaal hetzelfde kostuum en de liedjes zijn meestal commentaren op de huidige politiek, politici, sociale kwesties, Spaans gezinsleven en werk enz. Een van de grote Spaanse kwaliteiten is dat ze zichzelf kunnen bespotten, en Carnaval is een goed voorbeeld van deze Spaanse eigenschap. Zelfs als je Spaans niet begrijpt, garanderen we dat je enorm vermaakt wordt door deze zanggroepen. (In het verleden waren de chirigota’s altijd groepen mannen, maar de laatste jaren zijn er steeds meer vrouwelijke zanggroepen).

In de stad Málaga hebben veel van de wijken hun eigen carnavalsvieringen in de weken voorafgaand aan het officiële Carnaval van het stadscentrum, dus afhankelijk van waar je verblijft, kun je aangenaam verrast worden door een feest in de straten!

Hier is het officiële schema voor Carnaval Spanje 2019 in het centrum van Málaga:

Zaterdag 23 februari Gran Gala in het Cervantes Theater en de officiële openingsceremonie (‘pregón’) op Plaza de la Constitución- het hoofdplein van Málaga.

 • 17.00 uur Gala del Mayor in Teatro Cervantes
 • 20.00 uur Openingsceremonie op Plaza de la Constitución
 • 21.00 uur Presentatie van het carnavalslied
 • 21.15 uur Kroning van God en Godin Carnaval

Zondag 24 februari

 • 12.00 uur op Plaza de la Constitución: officiële start van het kindercarnaval, met de verkiezing van prinsen en goden en ook een competitie voor wie het best gekleed is
 • 17.00 uur- De grote Carnaval parade door de straten van het historische centrum en verschillende shows op de Plaza de la Constitución. De parade begint in Pasillo de Santo Domingo aan de westkant van de rivier de Guadalmedina, baant zich een weg door het stadscentrum en eindigt op Plaza de la Merced.

Tijdens de week zijn er geen officiële evenementen, maar de carnavaleske sfeer gaat door, terwijl de satirische zingende chirigota-groepen met elkaar concurreren op elke hoek van de straat in de stad en gratis entertainment bieden waar iedereen van kan genieten.

Vrijdag 1 maart

 • 18.00 uur – Kinderkostuumwedstrijd en parade door de straten van het historische centrum
 • 21.00 uur – Drag Queen-wedstrijd en concert op Plaza de la Constitución

Zaterdag 2 maart

 • 12.00 uur – Presentatie van prijzen van kindercompetitie
 • 18.00 uur – Parade va de Carnaval goden- Plaza de la Constitución
 • 19.30 uur – De bloemenstrijd- een leuk evenement in de hoofdstraat van Málaga – Calle Larios, waar iedereen kleurrijke papieren bloemblaadjes en slingers naar elkaar gooit
 • 20.30 uur – De grote finale van de chirigota zanggroepen op Plaza de la Constitución

Zondag 3 maart

 • 12.00 uur – Parade van de goden en godinnen
 • 12.30 uur – Shows van de verschillende chirigota groepen
 • 13.00 uur – De grote Boqueroná – krijg je gratis portie “boquerones” op Plaza de la Constitucion. * De Boquerón is een symbool van Málaga. Boqueron betekent ansjovis. Ansjovis, een van de meest populaire gerechten in Malaga, wordt gefrituurd geserveerd of gemarineerd in olijfolie, knoflook en citroen. In werkelijkheid eten de Malagueños zoveel ansjovis dat hun bijnaam, ja, je raadt het al – Boquerones is. Dus als je een geadopteerde Malagueño bent, kun je jezelf ook een Boqueron noemen!
 • 17.00 uur – Het verbranden van de Boquerón op het strand – het officiële einde van Carnaval, waar al onze zonden kunnen worden verbrand en we de komende 40 dagen goed en kuis kunnen zijn! Een parade vol kleurrijke vlotten/praalwagens, carnavalgoden en godinnen – en zelfs officiële rouwenden, begeleiden de gigantische ansjovis van Plaza de la Constitución, door de haven en naar Malagueta-strand voor het treurige vlammende einde van weer een fantastisch leuke Carnavalsweek – Malagueñostijl!

Zoals je ziet, is Malaga ook in februari een leuke bestemming zijn om te bezoeken

AUTHOR

Marketing Manager

All stories by: Marketing Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published.