wat te doen in andalusie

Wat te doen in Andalusie – Vanuit Malaga

  • 0

Wat te doen in Andalusie? Eindeloze opties!

Vaak wordt ons gevraagd wat leuke uitstapjes zijn vanuit Málaga. Vanuit Málaga kun je gemakkelijk de regio verkennen. Hoewel wij Málaga natuurlijk de leukste bestemming vinden, is een dagtrip vanuit de stad zeker een aanrader! Hieronder een aantal van onze antwoorden op de vraag: “Wat te doen in Andalusie ?”

Ronda

Ronda ligt op een kleine 100 kilometer van Málaga. Het dorp staat bekend om zijn prachtige omgeving. Geliefd bij menig wandelaars en mountainbikers. Vanuit het centrum heb je prachtig uitzicht over de valleien. De grote brug is misschien wel de bekendste highlight van de stad. In Ronda staat ook de oudste stierenvechtersarena van Spanje. Ook zeker een bezoekje waard.

Ronda is het makkelijkst te bereiken met een (huur)auto, maar ook met de trein ben je voor ongeveer 12€ in Ronda.  De trein vertrekt vanaf het grote treinstation in Málaga genaamd Málaga Maria Zambrano.

wat te doen in andalusie

De westkust (Torremolinos, Benalmadena en Fuengirola)

Een relaxte manier om even de stad uit te zijn is met de trein de westkust van Málaga verkennen. De C1 trein vertrekt ongeveer elk kwartier vanuit het centrum van Málaga (https://goo.gl/maps/5exMmMDDa9A2) en stopt op elke halte langs de kust. Zo kun je bijvoorbeeld naar Los Alamos waar je veel strandclubs vind met live muziek. Je kunt uitstappen in Benalmadena en het Parque de la Paloma verkennen. Een stadspark waar de konijntjes over de paden huppelen. Of je rijdt helemaal door tot Fuengirola, ook een leuk kustplaatsje vooral populair bij de Scandinaviërs!

Vanuit Fuengirola pak je aan de overkant van het treinstation een bus naar Mijas Pueblo. Een prachtig wit dorpje met prachtig uitzicht over de kustlijn.

Granada

Niet alleen zijn er veel kleine dorpjes die de moeite waard zijn te bezoeken. Met de bus ben je ook snel in andere steden van de Andalusië. Zo kun je de bus pakken naar Granada. Deze doet er dik 1,5 uur over. Granada staat bekend om het prachtige Alhambra. UNESCO erfgoed en zeker niet te missena ls je in de stad bent. Zorg wel dat je voortijdig tickets besteld. Er mag een maximaal aantal mensen per dag naar binnen.

De bus naar Granada vertrekt vanaf het busstation (Estación de Autobuses de Málaga) achter het treinstation Málaga Maria Zambrano.

wat te doen in andalusie

Toch liever nog een dagje Málaga? Met de fiets ontdek je de stad het best!

Leave a Reply

Your email address will not be published.