fiets langs het strand

Het weer in spanje in januari: Malaga

  • 0

Hoewel de temperatuur ´s ochtends rond de 3 graden ligt, warmt het gelukkig in de loop van de middag op naar rond de 17 graden. Het weer in Spanje in januari verschilt natuurlijk enorm per regio. In Málaga schijnt het zonnetje bijna elke dag in de wintermaanden en dat maakt de stad de perfecte lokatie voor een winterstedentrip!

We hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet om optimaal van dat winterzonnetje te genieten:

  1. Wintersport in de Sierra Nevada

Van midden januari tot eind febuari is er grote kans dat je sneeuw ziet liggen op de bergen die Málaga omringen. De bergen van Granada, Sierra Nevada, liggen op ongeveer 100 kilometer van Málaga. Je zou dus ´s ochtends kunnen skiën en dan eind van de middag in het zonnetje op het strand in Málaga kunnen lunchen. Theoretisch gezien ;-). Een geweldige combi als je er weekje tussenuit wil in januari!

  1. De visserswijken

Natuurlijk kunnen onze lokale wijkjes niet ontbreken in deze lijst. Op de fiets rol je heerlijk langs alle strandtentjes en wijkjes waar je geniet van de verse vis in de zon. Een fietsen huren kan al vanaf 7€ voor een halve dag.

het weer in januari in spanje

  1. De witte dorpen in de provincie Málaga

Met de winterzon door de autoruiten rij je zo door de olijfboomgaarden naar de prachtigste witte dorpen van de provincie. Hier waan je je tussen de lokals en geniet je van de lekkerste tapas en lokale wijnen. Een authentieke ervaring. Mijas, Frigiliana en Comares zijn een aantal van onze favorieten!

  1. Plato de los Montes

Blijf je liever iets dichter bij de stad, dan kun je op de fiets naar de Montes de Málaga. Binnen een uurtje fiets je de stad uit en vind je langs de bergwegen vele ´Ventas´. Lokale restaurants waar vaak de barbecue aan staat. De bekende platos de montes (Gerechten van de bergen) zijn favoriet onder de locals  Voor een paar euro krijg je een groot bord met vlees en groenten. Na zo´n plato heb je energie voor twee en fiets je zo terug naar de stad!

Het weer in Spanje

Genoeg te doen! Ook in de wintermaanden is het weer in Spanje in januari heerlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.